IBAN: NL 43INGB 0008071877 T.n.v. stichting Help Thomas
//Rollercoaster tycoon

Rollercoaster tycoon

Inmiddels zijn we alweer een maand (!) verder sinds onze laatste update en is er zoveel gebeurt dat we even moeite hadden alles bij te houden.

In recap; na Tom’s super smooth chemo trip, kreeg hij (na een welverdiende rustdag) zijn eigen stamcellen terug van dr. Federenko. De ijskoude vloeistof werd zonder pardon z’n warme lichaam ingepompt. Een beetje spannend was het wel natuurlijk, maar met een darth vader zuurstof masker, werd Tom gerustgesteld en verliep alles volgens plan. Op een koude rilling na, was er niets aan het handje.

’s Middags vierden we Tom’s ‘rebirth’, nadat hij zijn eigen stamcellen teruggekregen had. Hoewel we al eerder de feestjes van andere patiënten hebben meegemaakt, is het toch ineens heel anders als het om je eigen ‘wedergeboorte’ gaat. Een klein beetje emotioneel zelfs. Tijdens het feest benadrukt dr. Federenko nog eens dat niet alleen de behandeling belangrijk is om MS tegen te gaan, maar dat ook een positieve instelling onmisbaar is.

Die positieve instelling, die krijg je dus mede door met elkaar het leven en dus de wedergeboorte te vieren. Samen met Tom hebben nog 3 andere patiënten die dag (6 februari) hun stamcellen teruggekregen. Allemaal kregen ze hun eigen ‘Iris’-broche opgespeld en gaan ze vanaf nu door het leven als ‘stamcelbroeders’.

De volgende dag zijn Thomas z’n bloedwaarden zo gedaald dat hij gelijk in quarantaine mag (of moet). Klinkt misschien vreemd, maar hoe lager z’n bloedwaarden zakken, hoe beter het resultaat van de behandeling. Uiteraard betekent dit ook dat zijn immuunsysteem aan het dalen is en hij niet langer fysiek contact mag hebben met de buitenwereld.

‘s Ochtend krijgen we nog even de tijd om elkaar gedag te zeggen en z’n kamer leeg te ruimen. Behalve zijn Ipad en telefoon gaat alles de kamer uit. Hij krijgt zelfs een spannend judopakkie om aan te trekken en z’n eigen kleren worden opgeruimd. Wat volgt is een week waarin z’n bloedwaarden continu in de gaten worden gehouden en hij zichzelf alleen, op z’n kamertje moet vermaken. We kunnen nog net naar elkaar zwaaien door het raampje..

By | 2018-03-14T08:11:21+00:00 maart 14th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Rollercoaster tycoon

About the Author: