IBAN: NL 43INGB 0008071877 T.n.v. stichting Help Thomas
//Number one candidate

Number one candidate

Inmiddels zijn we al bijna halverwege and Thomas is still going strong! Let’s rewind…

Na heerlijk te hebben uitgeslapen na onze ‘vrije dag’ werd het tijd om weer in te checken in het ziekenhuis. Met een tas vol (lees: een kilo) Russian candy, was Thomas er helemaal klaar voor. Alhoewel: hij was wel een beetje zenuwachtig voor de uitslag van alle tests.
Niet zo heel gek, want stel je nu voor dat je na een dollemansrit van research, crowdfunding, fit worden en eindelijk aankomen in Rusland, te horen zou krijgen dat men je tóch niet kan helpen. Omdat je vroeger teveel hebt gedronken en je nieren het niet goed doen, of wat voor reden dan ook. Alles is mogelijk.

Gelukkig kwam om 13:00 uur het verlossende woord: Thomas is goedgekeurd! Met flying colours door alle tests! Sterker nog: hij was zelfs de ‘number one candidate’ voor deze behandeling. Op zijn MRI’s zagen ze actieve MS, wat kort inhoudt dat hij actieve laesies heeft en dat de behandeling daardoor nóg beter aan kan slaan. Alleen zijn cholestrolspiegel bleek ietsjepietsje aan de hoge kant. Keken we natuurlijk niet vreemd van op, na al die oliebollen, taartjes en bakken roomijs die hij de afgelopen weken achter zijn kiezen heeft gestopt om aan te komen. Gelukkig zou dat geen problemen opleveren en hem zelfs helpen de chemo iets beter op te vangen.

De volgende ochtend kreeg Thomas om 11:00 uur zijn eerste steroïdeninfuus, wat zorgt voor het in rap tempo aanmaken van stamcellen. Binnen een half uur werd er 400 milliliter naar binnengepompt. Daarnaast werd hij om 23:00 uur en 03:00 uur wakker gemaakt voor een prik, veelal toegediend door een lieftallige zuster die eruit ziet als een kogelstoter. Een enkele avond werd hij echter geprikt door ‘Vlad’. Thomas schrok altijd een beetje van deze potige Rus, die zonder een woord Engels te (kunnen) spreken een naald in zijn arm ramde. Mij deed hij een beetje denken aan Gaston van Belle en het Beest. Vlad dus.

Drie dagen en drie nachten ging dat zo voort. Overdag gebeurde er weinig en vermaakten we ons met de nieuwe theemokken, bezoek van Thomas’ vader en Anita en wandelden we af en toe naar beneden om met andere patiënten te kletsen. Al met al geen vervelend schema, vinden we zelf.

By | 2018-02-05T07:39:21+00:00 februari 5th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Number one candidate

About the Author: