IBAN: NL 43INGB 0008071877 T.n.v. stichting Help Thomas
//Hoe het begon, deel 1: van droom naar nachtmerrie in 3… 2… 1…

Hoe het begon, deel 1: van droom naar nachtmerrie in 3… 2… 1…

Het is inmiddels al zo’n kleine twee jaar geleden dat ons leven langzaam een andere wending nam. Het begon ‘onschuldig’, met Thomas’ zicht dat alsmaar achteruit bleef gaan. Geen nummerborden kunnen lezen, dat is nog niet iets waar je wakker van ligt, maar alle bellen gingen rinkelen toen hij -boeken- en krantenverslinder pur sang- ook nog eens zijn literatuur naast zich neerlegde. Hij kon zich niet meer kon focussen door het ‘trillende, bewegende beeld’.

Na een check-up in het ziekenhuis, dachten de doktoren aan een afwijkende oogzenuw. Een MRI zou uitsluitsel bieden, maar daarop was niets te zien volgens de oogarts. Ondertussen ging Thomas echter steeds moeilijker lopen: om in balans te blijven, zette hij bijvoorbeeld zijn voeten heel wijd neer. Ook zijn energie nam zienderogen af. Daarom beloofde de arts de scans te laten zien aan een neuroloog. Niet lang daarna werden we gebeld.

Ik was op weg naar de supermarkt om taart te kopen. We hadden iets te vieren, omdat ik net te horen had gekregen dat ik na maanden solliciteren, was aangenomen bij mijn droombaan. We waren beide door het dolle heen en zouden dit ouderwets vieren met taart. Die taart is er niet gekomen. Onderweg belde Thomas me of ik direct terug kon komen. Dat het fout zat. Goed fout.

Van droom naar een nachtmerrie in nog geen tien minuten. Over de telefoon vertelde de neuroloog Thomas dat hij MS had, een onbegrijpelijke zet. Pas een week later zouden we bij hem terecht kunnen om meer te leren over de ziekte. Ongerust en angstig zaten we naast elkaar. We wisten niets, maar dan ook niets over MS. We besloten niet te googelen, dat zou de onzekerheid alleen maar groter maken. Dus we zaten daar maar.

Het was geen feest die dag. De dag erop ook niet. En de dag daarop ook niet. We wachtten en wachtten op een onbekend vonnis dat zich ondertussen al voltrokken had en zich een weg door de dagen vrat.

– Iris

By | 2017-11-05T16:52:58+00:00 november 5th, 2017|Algemeen|Reacties uitgeschakeld voor Hoe het begon, deel 1: van droom naar nachtmerrie in 3… 2… 1…

About the Author: