IBAN: NL 43INGB 0008071877 T.n.v. stichting Help Thomas
//Hikkend de chemo door

Hikkend de chemo door

Op Toms rustdag hadden we de hele dag bezoek. ’s Ochtends kwamen Toms vader en Anita langs om gedag te zeggen –die in de middag weer terug naar Amsterdam zouden vliegen- en ’s avonds arriveerden Daniel en Anastasia, waarmee we oude Russische videoclips bekeken. Een en al gezelligheid!

De volgende ochtend begon Thomas met de chemo. Er werd een karretje binnengerold met drie zakken vloeistof, wat in twee uurtjes naar binnen werd gepompt. Naast de chemo kreeg hij een pillendoos vol gekleurde tabletten, welke zouden helpen tegen alle vreemde bijwerkingen. De bijwerking die de pillen niet tackelden: hij had continu de hik. De godganse dag door. Gelukkig kwam met één druk op de knop een vriendelijk zuster binnengerend om hem een spuit te geven tegen de hik. Elke keer weer.
Naast het continu naar de wc moeten van alle vloeistof, had Thomas verder gelukkig weinig last van de chemo. Op de tweede chemodag was hij wat misselijk, maar gedisciplineerd at hij toch zijn bord leeg. Verder lag hij veel te slapen.

Inmiddels is onze vriend Daan P. ook in Rusland gearriveerd, die ons elke dag samen met Daniël en Anastasia bezoekt. Niet alleen neemt dit goede gezelschap lekker eten mee; ook vertellen ze over hun avonturen en zien we Moskou even door hun ogen.

Na vier dagen krijgt Thomas vandaag alweer zijn laatste zakken chemo. Hij is nog steeds zó lekker positief en heeft behalve het structureel hikken en de vermoeidheid, nergens last van. Hij eet zelf alle stroopwafels op die we hadden meegenomen om de zusters op onze hand te krijgen en begint vervolgens ook doodleuk aan de ziekenhuispap, die hij iedere ochtend als ontbijt voorgeschoteld krijgt. En geloof me, het moet écht goed met je gaan, wil je dat vrijwillig opeten ;-).

By | 2018-02-05T07:36:03+00:00 februari 5th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Hikkend de chemo door

About the Author: