IBAN: NL 43INGB 0008071877 T.n.v. stichting Help Thomas

Geen MS

Precies de week dat Thomas in quarantaine zit, komt mijn moeder (Tineke) aan in Moskou. Samen stampen we kilometers door de sneeuw heen en weer tussen het hotel, het ziekenhuis en het stadscentrum. In de ochtend gaan we eerst even bij Tom langs om te checken hoe het gaat en om gezellig te kletsen. De medische staf checkt continu z’n bloedwaarden en algehele gestel en verteld ons dat Thomas het (weer) heel lekker doet. Z’n waarden zijn mooi aan het zakken en de algehele verveling is omgeslagen in een dikke winterslaap.

Voor ons een mooie tijd om Moskou eens echt te ontdekken. We vliegen langs het Rode Plein, het Kremlin, het graf van Lenin, de Kathedraal van St. Basil’s en de graftombe van de onbekende soldaat. Elke dag zorgen we ervoor dat we aan het einde van de dag nog even bij Thomas langs kunnen om te checken hoe het gaat, voordat we ergens gaan eten. En wat blijkt: als je eenmaal weet waar je moet zijn, blijkt het eten in Moskou overheerlijk en goed betaalbaar.

Ons Russisch wordt steeds beter, waardoor we de zusters ’s ochtends met доброе утро (dobroye utro, ofwel; goedemorgen) kunnen begroeten wanneer we binnenkomen. We krijgen te horen dat Thomas z’n bloedwaardes inmiddels tot 0,03 zijn gedaald (precies volgens schema) wat inhoudt dat hij vrijwel geen immuunsysteem meer over heeft, maar ook GEEN MS!! De quarantaine begint hem wel zwaar te vallen, omdat hij zich veel verveelt, maar gelukkig ook nog veel slaapt.

By | 2018-03-14T08:15:28+00:00 maart 14th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Geen MS

About the Author: