IBAN: NL 43INGB 0008071877 T.n.v. stichting Help Thomas
//De langverwachte update

De langverwachte update

Alweer meer dan 2 maanden geleden schreef ik onze laatste update en inmiddels begint Thomas z’n haar zelfs weer terug te groeien. Er is zo ontzettend veel gebeurd dat we echt even tijd en rust nodig hadden om het allemaal te verwerken. Daardoor leek het ook een steeds grotere opgave om alles te beschrijven en iedereen op de hoogte te houden van de voortgang die Thomas maakt en hoe we dat zelf ervaren.

Uiteraard begrijpen we ook heel goed dat jullie allemaal zitten te popelen om te horen hoe het nu gaat..

NOU, HET GAAT GOED!

Zo goed zelfs, dat we het amper kunnen geloven. Als je Thomas vraagt hoe het gaat, kan hij alleen maar zeggen: ‘supergoed man, het gaat super goed, maar het is ook een beetje eng.’

Hij vertrouwt het nog niet helemaal. Na zo’n ellendige periode waarin je lichaam het laat afweten en in rap tempo aftakelt, is het moeilijk in datzelfde lichaam te geloven wanneer het zich ook weer begint te herstellen, het lijkt wel een sprookje..

In sprookjes geloven

Precies daar begon het ook natuurlijk, deze hele rollercoaster. Bij het idee dat Thomas zo’n sprookjesverhaal kon worden.. en inmiddels na 4 maanden, begint het er steeds meer op te lijken, dat ons sprookje langzaamaan werkelijkheid wordt.

De 6 weken die Thomas in het Sophia Revalidatiecentrum doorbracht, hebben ‘m ontzettend goed gedaan.

Na zijn ziekenhuisopname (waar hij ruim 2 weken lag voor een bacteriële infectie) kwam hij daar in een rolstoel binnen rollen en amper 6 weken later wandelde hij vrolijk met z’n kruk weer naar buiten. Doordat hij dagelijks met verschillende therapeuten aan de slag kon, ging hij met sprongen vooruit.

Natuurlijk heeft hij hier ontzettend hard voor moeten werken en ging het niet zonder slag of stoot. Nog steeds is hij dagelijks via een online programma zijn oefeningen aan het doen en doet hij inmiddels elke avond zo’n 30 squats. Met als resultaat (behalve strakke 🍑) dat we inmiddels kilometers vreten samen.

Give me a challenge

Elke dag dat we niet hoeven te werken verzinnen we een nieuwe challenge. Zo wandelen we bijvoorbeeld van de haven naar onze favoriete strandtent;The Fat Mermaid. Een afstand van zo’n 3 km (inmiddels loopt hij dagelijks zelfs zo’n 7 km). Ik kan me geen moment meer herinneren dat ik me zelfs nog maar kon voorstellen dat DAT ooit nog tot de mogelijkheden zou behoren.

Daarnaast is Thomas simpelweg veel rustiger, zelfs die trillende handen, iets waar hij al veel langer last van had, lijken te zijn verdwenen. Dat trillen dan, niet die handen.. Daarmee staat hij inmiddels weer te koken. Eten uit een pakje is er niet meer bij..

En nu..

Ja, en nu…? Dat weten we nog niet. Inmiddels zijn we al ver gekomen, tegelijkertijd is Thomas eigenlijk pas anderhalve maand effectief aan het revalideren en heeft hij nog een lange weg te gaan. Waar het schip zal stranden is dus niet te zeggen.

Één ding is zeker; en dat is dat het einde nog niet in zicht is..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By | 2018-05-21T13:46:00+00:00 mei 21st, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor De langverwachte update

About the Author: