IBAN: NL 43INGB 0008071877 T.n.v. stichting Help Thomas
//Aankomen in Russische temperaturen

Aankomen in Russische temperaturen

Afgelopen zondag 21 januari was het eindelijk zover: ons Rusland-avontuur kon beginnen. Lichtelijk zenuwachtig en gespannen, maar vol verwachting werden we door onze vriendelijke privéchauffeurs Laura en Wouter naar Schiphol gereden. We besloten in het Panoramacafé nog even een koffietje te drinken, waar zich steeds meer familie en vrienden verzamelden. Het uitzwaaicomité. Uiteindelijk waren we met zo’n veertien man en kwam zelfs onze vriend Thijs, die momenteel op Aruba woont en terug was voor werk, stomtoevallig op het vliegveld aan toen wij aan onze afscheidsronde begonnen waren. Na iedereen gedag te hebben gezegd,gezoend, geknuffeld, gezwaaid, wandelden we door de douane, recht op onze grootste uitdaging ooit af. Daar kon een half uur vertraging door een technisch mankement weinig aan veranderen.

De rit was supersmooth, de aankomst donker en ijskoud. Alles om ons heen was wit, en taxiënd over de baan zagen we grondpersoneel in dikke jassen rondrennen. Eenmaal op het vliegveld werden we opgewacht door een vriendelijke, vloeiend Engels sprekende Rus die een bordje met ‘Thomas Hermans’ erop omhoog hield. We stapten in een superdeluxe busje, alsof we een film binnengestapt waren. Het wagenpark in de Russische hoofdstad had net zo goed Dubai kunnen zijn, maar dan met iets andere temperaturen. De trend is groot en zwart en het schijnt dat Russen hun geld maar al te graag uitgeven aan dure auto’s, luxe kleding en extravagante feestjes. Geruisloos reden we door het donker over de autobaan richting de betonnen moloch, waarin de menselijke maat ontbreekt. Plots omringd door immens hoge, imposante, maar lege gebouwen. Het was vooral die leegte, die eenzaamheid, die eruit sprong en de grootste indruk achterliet.

Uit de duisternis doken plots vijf reuzen op, vrolijk verlicht in verschillende kleuren. Het hotel waar we verblijven is onderdeel van een ‘hotelcomplex’ en we waren duidelijk op de goede bestemming aangekomen. ‘Onze’ Delta is het broertje (of zusje?) van Alpha, Beta, Gamma en Vega. Bij binnenkomst gingen we van elf graden onder, naar 25 graden boven nul. Les 1 in Rusland: trek bij binnenkomst als de wiederweerga je bontjas uit.

Onze hotelkamer is prettig. De inrichting een tikkeltje tacky –of simpelweg ordinair- maar dat is nu eenmaal de collectieve smaak hier. Aan het eten moeten we wennen, de menukaart staat bomvol vreemde dingen, maar dat zal het grootste obstakel niet worden. We zijn er, dat is het belangrijkste.

By | 2018-01-26T09:32:26+00:00 januari 26th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Aankomen in Russische temperaturen

About the Author: