IBAN: NL 43INGB 0008071877 T.n.v. stichting Help Thomas
//Cultuur snuiven in Moskou 2.0

Cultuur snuiven in Moskou 2.0

Op onze ‘vrije dag’ pakken de taxi naar het Rode Plein. Nu moet je in de spits sowieso nooit met een auto de straat opgaan in Moskou –het kan hier dan uren vaststaan-, maar ook vandaag schiet het voor geen meter op. Wanneer we eindelijk bij het plein aankomen, blijkt het afgesloten te zijn. Hebben wij weer.

Dan maar het GUM in, een supergroot warenhuis met de meest exclusieve merken. Alles is natuurlijk onbetaalbaar, maar het is prachtig om te zien. Wanneer we uitgestruind zijn, besluiten we met de metro terug te gaan. Niet alleen is het een stuk sneller dan de taxi, ook schijnen de metro’s van Moskou de mooiste metro’s ter wereld te zijn. En daar is niets van gelogen. Reusachtige marmeren haltes zijn een kunstwerk op zich. Bovendien kunnen we vlakbij ons hotel uitstappen. Het is alsof we tóch nog een beetje cultuur hebben kunnen opsnuiven.

Wanneer we terugkomen, is het tijd om ons mentaal voor te bereiden op de volgende dag. Dan krijgen we rond 13:00 uur Moskou-tijd de uitslag en als alles goed is, begint Thomas direct aan zijn behandeling. Op het programma: drie tot vier dagen ‘stem cell stimulation’ en smerig ziekenhuiseten. Maar voor nu genieten we van dit nachtje samen in een heerlijk dik hotelbed.

By | 2018-01-26T10:21:23+00:00 januari 26th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Cultuur snuiven in Moskou 2.0

About the Author: